Пошук по сайту:

Японія піднімала винищувачі для перехоплення китайського дрона

Японія піднімала винищувачі для перехоплення китайського дрона
Японія піднімала винищувачі для перехоплення китайського дрона

Міністерство оборони Японії вперше виявило поблизу префектури Окінава новий китайський розвідувально-ударний безпілотник, для його перехоплення були підняті бойові літаки ВПС країни.

Про це повідомляє NHK

Японські військові ідентифікували безпілотний літальний апарат як Wing Loong-10 (Крило дракона-10), який летів над Східно-Китайським морем у бік Японії зі сходу з напрямку материкового Китаю, потім узяв північно-східний курс і через деякий час розвернувся й полетів назад тим самим маршрутом у зворотному напрямку.

Хоча дрон не порушував повітряний простір Японії, ВПС країни підняли винищувачі для спостереження за ним та перехоплення в разі потреби і підтвердили тип дрона.

У Токіо стверджують, що це перший випадок застосування армією Китаю нового розвідувально-ударного Wing Loong-10, а також що це вже п’ятий тип китайського військового безпілотника, задіяний китайцями для ведення розвідки неподалік Японії.

Зауважимо, до складу префектури Окінава входять безлюдні острови Сенкаку (китайська назва Дяоюйдао), які перебувають під контролем Японії та на які претендує Китай, поблизу яких останнім часом усе частіше трапляються інциденти за участю кораблів берегової охорони двох країн.

Читайте по темі: Сухопутні війська за тиждень знищили майже вісім тисяч ворожих безпілотників

Коментарі:

comments powered by Disqus