Пошук по сайту:

Китай різко збільшив військову присутність навколо Тайваню

Китай різко збільшив військову присутність навколо Тайваню
Китай різко збільшив військову присутність навколо Тайваню

Китай різко збільшив свою військову присутність навколо Тайваню, минулої доби направивши на патрулювання навколо острова 38 бойових літаків, 7 кораблів ВМС та 4 судна берегової охорони.

Про це оборонне відомство острова повідомляє у мережі Х.

Під час маневрів 28 китайських літаків, серед яких новітні винищувачі Су-30, транспортні Y-8 та кілька безпілотників, перетнули серединну лінію Тайванської протоки та з півночі й південного заходу увійшли в зону розпізнавання ППО острова. Деякі з них наблизились на відстань близько 70 кілометрів (39 морських миль) до тайванської столиці Тайбея.

Востаннє таку кількість бойових літаків і кораблів тайванські оборонці фіксували минулої п’ятниці, під час другого дня військових навчань Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) навколо острова.

Міністр закордонних справ Тайваню Лінь Цзялун, чиї слова наводить Reuters, заявив, що Китай за допомогою своїх військових навчань і патрулювань поблизу острова намагається «відкусити» у Тайваню простір і створити нову норму.

«Китайські комуністи продовжують змінювати статус-кво. Вони створюють нову норму, тиснуть на кожному етапі, намагаючись відкусити та анексувати нас», - сказав Лінь.

Читайте по темі: У Польщі почалися навчання із залученням F-16

Коментарі:

comments powered by Disqus