Пошук по сайту:

Російські хакери здійснили чергову спробу атакувати критичну інфраструктуру Польщі

Російські хакери здійснили чергову спробу атакувати критичну інфраструктуру Польщі
Російські хакери здійснили чергову спробу атакувати критичну інфраструктуру Польщі

У Польщі в неділю і у ніч на понеділок відповідні служби запобігли скоординованій кібератаці з Росії на критичну інфраструктуру країни.

Про це під час спільної пресконференції у Варшаві з главою МВС РП Томашом Сємоняком повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифровізації Польщі Кшиштоф Гавковський.

“Сьогодні вночі та в неділю в Польщі запобігли кільком інцидентам, які мали характер скоординованої атаки на критичну інфраструктуру”,- повідомив Гавковський.

За його словами, у кіберпросторі такі атаки на об’єкти в Польщі відбуваються щоденно.

“Сьогодні Польща вже веде не холодну, а в деяких елементах теплу кібервійну з Росією. Це чітко видно по тому, як працюють Агенція внутрішньої безпеки і NASK (Національний інститут комп’ютерних мереж)”, - зазначив Гавковський.

Польський віцепрем’єр підкреслив, що уряд країни хоче виділити на так званий кіберщит, що має захистити Польщу і пересічних поляків у кіберпросторі, понад 3 млрд злотих (більше 750 млн $).

Читайте по темі: У РФ визнали «екстремістською» організацією фонд «Вільна Росія»

“Це буде кіберщит, який проводитиме регулярні перевірки безпеки та створюватиме стійкість на рівні критичної інфраструктури”,- наголосив Гавковський.

Він додав, що уряд країни перед виборами до Європарламенту, що відбудуться у Польщі 9 червня, не має наміру піднімати рівень загрози у кіберпросторі.

Водночас польський урядовець повідомив, що усі бажаючі можуть інформувати про інциденти у день виборів і перед ними на інтернет-сторінці Bezpiecznewybory.pl.

Торкаючись кібератаки, що сталася в минулу п’ятницю у польському інформагентстві PAP, Гавковський зауважив, що хакери змогли встановити шкідливе програмне забезпечення через злом облікового запису одного з працівників агентства. За його словами, кібератака і опублікування фальшивого повідомлення на сторінці PAP мало на меті “викликати паніку” у польському суспільстві. Віцепрем’єр підкреслив, що вдалося цьому ефективно запобігти, зокрема завдяки свідомості й відповідальній роботі польських ЗМІ, які почали перевіряти фейкову інформацію, що з’явилася в інформпросторі.

Коментарі:

comments powered by Disqus