Пошук по сайту:

На польсько-білоруському кордоні зростає кількість мігрантів, – Reuters

На польсько-білоруському кордоні зростає кількість мігрантів, – Reuters
На польсько-білоруському кордоні зростає кількість мігрантів, – Reuters

На кордоні Білорусі та Польщі з кожним днем збільшується кількість мігрантів, які намагаються потрапити до Європи, разом з цим на кордоні зростає напруга.

Про це пише Reuters.

"В оточенні густих лісів десяток людей тулилися біля огорожі з гострими кінцями вздовж білоруського кордону, чекаючи можливості перелізти через неї або відсунути планки, щоб попрямувати на захід до Польщі. З іншого боку озброєні польські прикордонники і солдати ходили і їздили туди-сюди, пильно стежачи за групою, яка складалася переважно з молодих людей з Близького Сходу, деякі з них були позначені порізами від гострого дроту", — зазначають у Reuters.

Агенство зазначає, що Польща та ЄС раніше звинуватили Білорусь та Росію в тому, що з 2021 року ці країни намагаються поширювати хаос, виштовхуючи мігрантів через кордон в межах того, що 

Варшава назвала явище мігрантів на кордоні "гібридною війною". Водночас у Мінську та Москві заперечили такі звинувачення. 

Читайте по темі: Путін позичить 17 мільярдів доларів "дружнім" країнам, незважаючи на дірку в бюджеті

У польському уряді, кількість людей, які прибувають до країни, стає більшою. Внаслідок дій мігрантів 28 травня помер прикордонник, який отримав травми під час сутичок з ними. У зв’язку з цим уряд прем’єр-міністра Дональда Туска хоче створити спеціальну зону на кордоні, аби обмежити дії мігрантів.

"Цей кордон, на жаль, не є безпечним. Мета цієї зони полягає в тому, щоб ніхто не зазнавав подібних нападів, яких зазнають польські солдати", — сказав заступник міністра оборони Павел Залевський.

Згідно з чинними домовленостями, мігранти можуть подати заяву на отримання притулку в Польщі, яка є членом ЄС, коли вони перебувають на польській землі.

Одним із тих, кому вдалося перелізти через паркан, був Ноаман Аль-Хем’ярі, 24-річний графічний дизайнер з Ємену. Він розпові, що разом з іншими побудував драбину з дерева, клаптиків тканини і пластикових пакетів, а вночі переліз через бар’єр. Спершу він подав заяву на польську студентську візу з Ємену, в якій йому відмовили, потім поїхав до РФ та Білорусі, а згодом до кордону, де провів 22 дні.

З моменту запроваження забороненої зони, для мігрантів ще більше ускладниться життя, сказала Агата Ключевська, яка керує місцевою групою підтримки мігрантів.

За її словами, будь-яке повернення до більших обмежувальних заходів може залишити ще більше людей на білоруському боці та змусити таких волонтерів, як вона повернутися до тих днів, коли їм доводилося таємно допомагати мігрантам.

Читайте по темі:

На Волині перекрили канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків із Росії та Білорусі
У Польщі зробили нову заяву про повернення військовозобов’язаних в Україну
У Парижі мігранти обчистили та розгромили мікроавтобус збірної Австралії по велоспорту
Білоруські хакери атакували ресурси українських органів місцевого самоврядування
Найбільше спроб незаконного перетину кордону зафіксовано на кордоні з Молдовою та Румунією, - ДПСУ
Компанії Китаю постачають деталі озброєнь білоруському ВПК через РФ
Львівські митники виявили понад 4 кг наркотиків у міжнародних посилках
Польська прокуратура перевіряє 75 місцевих компаній через «зерновий скандал» з Україною
Міністр оборони Польщі: Україна не вступить до ЄС без вирішення "Волинського питання"
КНДР намагається розширити співпрацю з Білоруссю

Коментарі:

comments powered by Disqus