Пошук по сайту:

По американській базі в Іраку завдали ракетного удару - ЗМІ

По американській базі в Іраку завдали ракетного удару - ЗМІ
По американській базі в Іраку завдали ракетного удару - ЗМІ

У Іраку по базі Айн аль-Асад у провінції Анбар, де розміщуються війська коаліції на чолі зі США, було випущено чотири ракети, які впали в безпосередній близькості до бази.

Про це повідомляє Голос Америки.

Як повідомило в четвер на умовах анонімності інше джерело в службі безпеки Іраку, атаку було здійснено за допомогою «дрона і трьох ракет», які впали неподалік від огорожі бази.

Представник США підтвердив, що попередні повідомлення вказують на те, що снаряди впали за межами бази, не заподіявши їй шкоди або збитків.

Жодне з угруповань наразі не взяло на себе відповідальність за цей удар. Останніми місяцями іракські збройні угруповання, які підтримуються Іраном, припинили подібні атаки на американські бази.

Атака в четвер сталася після зустрічі між іракськими та американськими офіційними особами, що відбулася цього тижня у Вашингтоні з питання майбутнього міжнародної антиджихадистської коаліції в Іраку. В Пентагоні заявили, що «делегації досягли взаєморозуміння щодо концепції нового етапу двосторонніх відносин у сфері безпеки». Це включатиме в себе «співпрацю через офіцерів зв’язку, навчання і традиційні програми взаємодії у сфері безпеки».

Читайте по темі: Розвідка США і Британії : Курська операція ЗСУ викликала питання в еліти РФ

Протягом більш ніж трьох місяців, коли, через війну Ізраїлю з ХАМАС у секторі Гази, різко зросла регіональна напруженість, американські війська понад 175 разів зазнавали нападів на Близькому Сході, переважно в Іраку та Сирії.

«Ісламський опір Іраку», вільний альянс груп, підтримуваних Іраном, узяв на себе відповідальність за більшість атак, заявивши, що вони “солідарні з палестинцями із сектора Гази”.

Збройні сили США розмістили у складі міжнародної коаліції близько 2500 військовослужбовців в Іраку і 900 - у Сирії.

Коментарі:

comments powered by Disqus