Пошук по сайту:

Єменські хусити атакували два танкери з нафтою в Червоному морі

Єменські хусити атакували два танкери з нафтою в Червоному морі
Єменські хусити атакували два танкери з нафтою в Червоному морі

Єменські хусити здійснили черговий напад на цивільні судна в акваторії Червоного моря. Бойовики обстріляли два танкери з нафтою.

Внаслідок обстрілу стався витік нафти, що загрожує можливістю великої екологічної катастрофи. Про це повідомило Центральне командування США.

Терористи, яких підтримує Іран, атакували два судна вранці 2 вересня. Ціллю бойовиків став танкер BLUE LAGOON I під прапором Панами, що належить грецькому оператору, та танкер AMJAD під прапором Саудівської Аравії.

Хусити запустили по танкерам дві балістичні ракети і дрони-камікадзе. Судно AMJAD перевозило близько двох мільйонів барелів нафти, що майже вдвічі більше, ніж на борту танкера DELTA SOUNION, що належить Греції, на яке хусити напали 21 серпня.

В даний час у південній частині Червоного моря ведуться рятувальні роботи поблизу пошкодженого танкера DELTA SOUNION. На судні сталося сильне загорання, що загрожує можливістю великої екологічної катастрофи.

Читайте по темі: Армія США вдарила по військовим цілям хуситів у Ємені

У Сполучених Штатах зазначили, що безрозсудні акти тероризму з боку хуситів продовжують дестабілізувати регіональну та світову торгівлю, а також наражають на ризик життя мирних моряків і морські екосистеми.

Також повідомляється, що Центральне командування США продовжить працювати з міжнародними партнерами та союзниками для захисту торгівлі та пом’якшення потенційного впливу на навколишнє середовище, незважаючи на безвідповідальні та безтурботні дії хуситів, яких підтримує Іран.

Коментарі:

comments powered by Disqus